Προωθητές Γαιών                                  

Η επιχείρησή μας είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελληνική αγορά του εργοστασίου DRESSTA Co Ltd (MFG)

Οι βάσεις του εργοστασίου DRESSTA Co. Ltd (MFG) ξεκινούν από το 1937 στην Πολωνία, όπου παράγει αρχικά αμυντικό εξοπλισμό όπως ερπυστριοφόρα, τεθωρακισμένα άρματα, οπλισμό και ελικόπτερα στρατιωτικού και πολιτικού τύπου προς κάλυψη αναγκών του Πολωνικού κυρίως Στρατού, αρχικά με την ονομασία «Southern Plants» και στην συνέχεια με το όνομα HSW (Huta Stawola Wola).

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1950, αναπτύσσει και μια ξεχωριστή δραστηριότητα παραγωγής βαραίων χωματουργικών μηχανημάτων όπως Angle Dozers & Wheel Loaders.

Κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1980 αναλαμβάνει την License των ερπυστριοφόρων φορτωτών των Αμερικανικών Εργοστασίων International Harvester INC. MFG, καθώς επίσης και των Ισοπεδωτήρων Γαιών (Motor Graders) & Wheel Loaders του Αμερικανικού Εργοστασίου DRESSER industrie INC. MFG.

Αναπτύσσει μια δυναμική και ποιοτική παραγωγή με αποτέλεσμα την εκτόξευση των πωλήσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Η ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ στις αρχές του 1980 υπογράφει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την HSW και ξεκινάει την προώθηση του εξοπλισμού της στην Ελλάδα.

Το 1995 η KOMATSU επιδιώκει συνεργασία με τον κολοσσό HSW και έτσι προκύπτει η Dressta Co Ltd, ως κοινοπραξία της HSW και της KOMATSU U.S.

Το 1999 η επωνυμία «Dressta Co Ltd» αντικαθιστά πλήρως την επωνυμία Dresser κάτω από την οποία εμφανιζόταν ο εξοπλισμός της HSW.

Το 2005 η συμφωνία KOMATSU – HSW λήγει & έτσι η HSW παραμένει ο αποκλειστικός κατασκευαστής ερπυστριοφόρων προωθητών, σωληνοθετών (pipelayers) και τροχοφόρων φορτωτών, που προέρχονταν από την International Harvester και την Dresser. H HSW έγινε 100% ιδιοκτήτης της Dressta Co Ltd.

Τον Φεβρουάριο του 2012 η Guangxi LiuGong Machinery αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Dressta Construction Equipment Business, χωρίς όμως να αλλάξει τίποτα στην αυτοτέλεια και την αυτονομία της Dressta, την παραγωγική της δομή και την δυναμικότητά της.

Το 2020 βρίσκει την Dressta να εξάγει σε 61 χώρες του κόσμου μέσω 82 αντιπροσώπων, ενώ διαρκείς επενδύσεις σε εξοπλισμό και τεχνολογία έχουν μειώσει αισθητά τον μέσο χρόνο παράδοσης και έχουν αυξήσει την παραγωγική της δυναμική, σε μια γκάμα που αποτελείται από τα εξής: